Sjuk

Glömde skriva i förra inlägget att jag är sjuk. Förkyld och har halsfluss. Inte kul alls men är på bättringsvägen. Det började förra söndagen. Och på måndags natten så vaknade jag av att jag bara låg och frossade. Det hjälpte inte hur mycket täcken jag än hade. Men efter lite panodil så blev det bättre. Har inte haft så ont i halsen på flera år som jag haft nu.
Har haft halsfluss en gång tidigare och det var väl när jag var 8 eller 9 år.

Men äter pencillin så jag är absolut mycket mycket bättre nu. Har varit på vårdcentralen två gånger den här veckan.

Nu ska jag fixa lite och sen blir det väl storhandling.

/Annis

Orkar inte

Orkar inte skriva just nu. Allt är bara jobbigt.

Igår hämtade vi hem Zebb efter en vecka i sträck på strömsholm. Idag fick vi köra tillbaka honom eftersom han fick av sig tratten som han har runt huvudet för att han inte ska klia sig i ögonen. Så visst hade han kliat sig i ögonen. Så ena ögat blödde och man såg knappt pupillen, det var bara ett köttigt sår i ögat i stort sett. var bara att ringa Oskar så han fick hämta oss och sen åka direkt.

Det vänstra ögat var i stort sett läkt igår men idag hade han fått stora sår i båda ögonen igen :(

Men som sagt, han är inte våran hund längre nu utan ägaren har tagit tillbaka honom. Så var antagligen sista gången vi såg honom idag :(
Vi var inte överens med henne. Vi hade inte råd att lägga in honom på sjukhus igen eftersom det bara fanns typ
4 000 kvar på försäkringen och då får man ta resten ur egen ficka. Jag menar det är ju inte bara att hosta fram typ 20 - 30 000 kr bara sådär när man inte har pengar. Men hon menade att det är ju bara att ta ett banklån att lösa ut honom för.
Men det vill inte vi bara för att lösa ut en hund från sjukhuset. Så vi ville ju ta bort honom men det fick vi inte för henne. Vem säger att han inte måste åka in igen efter den här omgången? Det kan ju lika gärna gå på 100 000 kr sammanlagt om han måste läggas in fler gånger. Är det värt det? När man inte har pengar. Hade man pengar så självklart skulle man kunna göra mer, då hade man ju kunnat betala för hans vård. Men vi har gjort det vi kan. Vi har betalat 10 000 kr ur egen ficka. Oskar fick till och med ta lite på sitt kredit kort som han egentligen måste ha till bilen om nåt skulle hända med den.
Han har ju även fått ta ledigt mycket från jobbet + all bensin. Har kört sammanlagt 150 mil fram och tillbaka till strömsholm på dem här två veckorna. Så hon ska fan inte säga att vi inte gjort nåt.

Och veterinären sa idag att han var tvungen att läggas in för att det var så allvarligt och då var vi tvungen att förskotts betala. Men med inga pengar så går det inte. Så vi fick tre alternativ: Antingen förskotts betala, avliva eller placera om honom.
veterinären pratade med ägaren och hon valde att ta tillbaka honom och antagligen sen placera om honom. Så hon får betala veterinär kostnaderna.
Det känns hemskt att inte få tillbaka honom, men vad ska vi göra?

Vi har gjort allt för att han ska bli frisk, lagt ner så mycket tid och pengar. Och så får man bara skit från ägaren. Enligt henne så ska det få kosta vad det kostar. Men har hon pengar så, för vi har det inte.

Dem två sista veckorna har varit hemska.

Saknar verkligen Zebb. Fan så tråkigt.Fina killen <3

Blev ett långt inlägg men var tvungen att skriva av mig lite.

/Annis


Härlig dag

Idag fick jag göra det jag önskat mig mest i flera år. Jag fick träffa ett medium och han tog kontakt med min mormor som är död sen 11 år tillbaka. Det var jätte spännande. Och det han sa stämde. Han visste inget om mig eller vem det var jag ville ta kontakt med. Han visste bara vad jag hette i förnamn.
Det känns som en sten har lättat från mitt hjärta =) Jag har tagit mycket hårt på hennes död. Jag har tagit på mig skulden för att hon blev så sjuk och dog. Men det känns mycket bättre nu.

Ska förresten gå en medial cirkel kurs och lära mig ta kontakt med ande världen själv. Lite läskigt men säkert roligt.

Nån som tror på det här med andar? Jag tror defenitivt på det. Det har jag fått bevis på idag.

Sen bar det iväg hemåt och duscha. Sen var jag barnvakt. Gick jätte bra. Fick mata, leka och gå ut och gå med tvillingarna. Inte det lättaste att gå med barnvagn i massa snö men det gick.
Ska dit på måndag igen.

Zebb ska stanna på strömsholm till på måndag. Så dem får behandla hans öga ordentligt.

Och imorgon blir det semlor =) Gott

Nu ska jag ut med Tindra.

/Annis

Nyköping idag

Åkte till Nyköping idag på eftermiddan. Mamma skulle hjälpa mig fylla i några papper. Var riktigt dåligt väglag när jag närmade mig Nyköping. Samma sak när jag åkte hemåt. Riktigt läskigt. Men blev bättre när jag närmade mig Norrköping.
Tindra var såklart med idag och lekte med Nova. Det tyckte dem var roligt =)

Zebbs öga var bättre idag. Så på Fredag kommer han nog hem igen. Då börjar helvetet igen. Han är en problem hund så det räcker redan innan men nu när han är sjuk är han snäppet värre. Då bits han till och med. Vi skulle till en hund coach eller vad det kallas på fredag men det får vi avboka tyvärr. Eftersom pengarna har gått åt till sjukhus vård för honom.

Imorgon är en stor dag för mig! Ska göra en sak på förmiddan. Men berättar inget nu =)

Sen på eftermiddan ska jag vara barnvakt åt två tvillingar på 1 år och deras storasyster som blir 3 år snart. Ska bli roligt =)
Som det verkar ska jag vara barnvakt åt dem varje Måndag och Torsdag. Förstår att föräldrarna vill ha lite egentid.

Skriver mer imorrn.

/Annis


Helvetes vecka nr 1

Blev inget inlägg igår pga blogg.se inte funkade för mig i allafall.

Igår så hämtade vi hem Zebb. Ögonen såg okej ut. Det vänstra var i stort sett läkt men det högra var lite sämre. Allt gick okej tills idag på morgonen. Jag skulle ge honom droppar i ögonen men det gick inte alls. Han bara skrek, kissade, ville inte alls vara stilla, bet mig och rev mig så det var precis omöjligt. Då såg jag att hans högra öga hade svullnat upp och såg jätte konstigt ut. (Har bilder på det men vill inte lägga ut det för att det kanske finns dem som är känsliga för o se sånt.)
Antagligen så hade han ont, säkert därför han betedde sig som han gjorde. Han ville inte gå ute heller, bara la sig ner ute eller satte sig ner och ville inte gå.

Försökte i två timmar för att droppa ögonen utan att lyckas. Han låg bara och dregglade och hyperventilerade, blödde även från nosen. Var bara att ringa strömsholm igen och dem sa att vi skulle åka dit med honom på en gång. Jaha...var bara att åka dit idag igen. Oskar åkte hem från jobbet och hämtade oss.

Hämtade honom igår och skjutsade tillbaka honom idag :( Inte det roligaste men vad ska man göra? Inte så billigt heller. Det är ju en bit att åka.

Han blev kvar där så ska eventuellt hämta honom på fredag. Veterinären ringer imorgon så får se vad dem säger då.

Den senaste veckan har inte varit toppen direkt.

/Annis


Rubrik?

Helgen har varit lugn. Imorgon ringer ögonspecialisten om Zebb. Så vi får se vad som händer nu. Det jag vet är att det blir väldigt dyrt.
Har inte så mycket mer att skriva. Är bara trött.

Förresten köpte en tillfällig billig mobil igår. Ingen som jag kommer ha länge utan bara tillfälligt.

Skriver mer imorgon när jag fått veta mer om Zebb.

/Annis

Ingen rubrik

Idag har jag tvättat annars har jag inte gjort så mycket.
Zebb blir kvar över helgen på sjukhuset. Ska ringa imorgon och höra lite när dem tror att han får komma hem. Det blir dyrt kan jag lova. Tur att han är försäkrad. Men vi måste ju ändå betala lite. Men vad ska man göra? När han inte kan låta bli saker.

Imorgon ska vi åka och kolla efter en ny mobil till mig. Verkar som att jag kommer få samma nummer i allafall. Det är skönt.
Det är två mobiler som jag vill ha, som är i min smak. Men vilken ska man välja? Det är det svåra. Får sova på saken. Oskar får hjälpa mig och vara smakråd :P

Nu ska jag ut med lill vovven och sen sova tror jag. Är supertrött.

Ha det!

/Annis

Tisdag, ingen bra dag

Nej, Tisdagen var ingen bra dag. Dagen började med att jag tappade min mobil ute. Antagligen på väg ut till bilen. Gick och letade efter jag kom hem men ingen mobil. var hos tandläkaren och hade den inte då. Undrade redan när jag var där vart den hade tagit vägen. Ringde till den när jag kom hem och då gick det fram signaler men när jag provade igen sen så gick det inte att komma fram. Så antagligen nån som tagit den och tagit ut kortet. Så nu har jag ingen mobil :( Måste köpa en ny.

När jag kom hem från tandläkaren så tittade jag till Zebb och såg att han inte reagerade som han brukar när man kommer hem. Han kunde knappt titta med ögonen och låg och dregglade. Han hade då på nåt sätt lyckats få luft fräschare i ögonen. Sån man sprutar för att det ska lukta gott hemma.

Vi hade en luft fräschare i köket som han på nåt sätt hade gömt bland filtarna i sin bur. Den var halvfull häromdagen och när jag kom hem så var den tom.
Så det var bara att ringa veterinären, men tror ni inte dem hade lunch när jag ringde. Men när jag väl fick jag tag i dem så var vi tvungna att åka in på en gång.
Så dem sövde ner honom och spolade rent ögonen i 1 timme. Sen vidare till valla djursjukhus i Linköping där han fick vara kvar tills idag. Hade inte blivit nån bättring där. Och idag fick vi skjutsa honom till strömsholms djursjukhus utanför Eskilstuna och kom hem för ca 40 minuter sen. Där ska dem tydligen ha ögonspecialister.

Bara att avvakta. Dem tar en dag taget. Det är ingen som vet än om han får behålla synen. Bara att vänta o se. Känns tungt.
Så allt har varit kaos sen i Tisdags.

Återkommer imorgon när jag vet mer om Zebb och om vad som händer.

Ska sova snart.

/Annis

Dålig på att blogga

Ja, det har jag verkligen varit. Men det har hänt vissa saker. Våran Zebb ligger på djursjukhuset i strömsholm just nu. Så det har varit mycket att tänka på och mycket kontakt med veterinärer. Så har inte blivit så mycket tid över. Har varit helt slut och somnat tidigt på kvällarna.

Återkommer i nästa inlägg vad som hänt.

/Annis

Bild på mig

En bild på mig. kanske visat den förut? Den är i allafall tagen för 1,5 år sen på en kryssning jag och min kära sambo var på. Dagen innan nyårsafton.Ja, det är Oskar som ligger bredvid. Ville inte vara med på kort så det blev bara jag.

/Annis

Länge sen

Det var ett tag sen jag skrev här nu. Anledningen är att jag inte mått så bra. Vill inte gå in på det här. Men lovar att jag ska blogga.
Skriver mer sen eller imorgon.

/Annis

Bild på Nova

Måste lägga in en bild på fina, söta NovaFina Nova <3

Våran gamla hund som vi hade men mamma fick ta över henne pga vissa skäl.  Men vi träffar henne ofta. En whippethund för er som inte vet. Hon blir två år i Maj.
Jätte mysig hund.

/Annis


Snökaos

Ja, vad mer kan man säga? Går knappt att gå ute. Trottoarerna är bara kaos just nu. Tindra har jätte svårt att gå ute. Hon drunknar i snön. Får bära henne vissa sträckor. Men hon är ju inte direkt tung så det går bra.
kan det sluta snöa snart? Vill inte ha mer snö nu.
Kan gissa att bilen kommer vara inplogad imorgon. ¤Suck¤Tindra i sin lilla vinterjacka med luva.Sötnos <3

Jag som tänkte åka till skogen med Zebb imorgon. Hur ska det gå? Egentligen skulle jag åkt idag men det snöar ju så himla mycket idag.
Får se hur det blir.

Ha det bra i snöovädret.

Varma kramar Annis


Klassåterträff

Ja, idag har jag fått en inbjudan till klassfest från högstadiet. Vet inte än om jag ska gå? Känns pinsamt och sen är det ju i Nyköping. Hur ska jag ta mig hem mitt i natten? Kan ju inte köra bil när man druckit. Får se hur jag gör. Jag har ju till slutet av Mars på mig att bestämma mig.
Känns skumt bara...
Oskar fick samma sak för några veckor sen, trodde aldrig jag skulle få nån inbjudan. Både roligt och inte liksom.

Jaja, ska se först vilka som kommer och sen bestämma mig.

Fy fan så trött jag är. Kan nån komma och ge mig energi?

Skriver kanske mer ikväll.

/Annis

Arg och ledsen!

Ja, det kan man lugnt säga. Kan skriva mer och berätta ikväll eller nån annan dag när jag hinner.
Annars idag har jag varit hos optikern och kollat synen för jag har känt att den försämrats och det hade den gjort lite grann. Den största anledningen till att jag gick dit var att jag var tvungen att beställa nya glasögon, då en viss hund tuggade sönder dem jag hade ¤Morr¤
Måste ha glasögon när jag kör bil, det står på mitt körkort. Inte billigt men vad ska man göra?

Nu ska jag snart iväg igen. Även fast man är hemma om dagarna så är det alltid nåt att göra.

Hörs senare!

/Annis

RSS 2.0