Skönt att kunna hjälpa till

Var ute med hunden nyss. När vi gått en bit så såg jag en dam som stog utanför en port och inte kom in. Så jag gick ju självklart dit. Hon sa att hon inte kom in men hon visste inte om hon bodde där. Hon hade ingen nyckel och hon visste inte koden. Jag såg att hon hade ett larm armband så jag sa till henne "Du har ett larm armband som man kan trycka på" Då sa hon att hon inte visste om hon hade det. Men jag sa till henne att det har du. Så jag tryckte på det åt henne.
Men då efter en liten stund så kom det en tjej som tydligen var hennes granne. Så hon bodde ju tydligen där iallafall. Så tjejen hjälpte henne in. Jag sa till tjejen att jag tryckt på hennes larm. Tjejen sa att hon har hemtjänst och frågade om nån hade kommit när jag sa att jag tryckt på larmet. Men det var det ju inte.

Stackarn, hon stod där ute i kjol och en kortärmad skjorta och frös. Men det ordnade sig till slut. Hon var lite förvirrad. Men hon kom in till slut. Skönt det.

/Annis

Det finns snälla människor

Jag la ut en annons på blocket inatt om det fanns nån som hade erfarenhet av kattuppfödning. Och hittills har jag fått 6 st svar. Skrev att jag behövde lite råd och tips.
Har redan pratat med en tjej i telefonen. Jätte skönt att få prata med nån som kan det här om kattförlossningar.

Eftersom jag inte har någon erfarenhet om det så är det skönt att prata med nån som kan det.

Ska snart till ica och hämta ut ett paket. Har beställt två nappflaskor och modersmjölkersättning till kattungar. Ifall att dem inte skulle få dia på mamman av nån anledning. Då har man ju hemma så dem får i sig mat. Men förhoppnigsvis får dem ju dia på henne. Men alltid bra att ha hemma.

Gick och la mig när Oskar gick upp kl. 04.00. Men somnade inte förrän kl.06.00 och gick upp kl. 9.00. Man är väl inte världens piggaste idag. Men men. Hoppas jag kan somna ikväll sen.

/Annis

Fortfarande vaken

kan inte sova. Är inte alls trött. Vill egentligen inte ta en sömntablett blir så trött dagen efter av dem. Och nu känns det som det är försent att ta dem.
Oskar ska gå upp om en timme. Antar att jag är vaken då.

Har precis tittat på baksmällan. Just nu tittar jag på pippi, så jag får väl se om jag blir trött snart.

Imorgon blir det kanske stan eller på torsdag eller fredag. Får se.

God natt!

 /Annis

Mycket att göra

Packar, packar, packar... Inte så länge kvar tills vi flyttar så nu är det bara att packa, packa, packa. Känns som det aldrig tar slut med saker. I mitten av Maj går flyttlasset ser det ut som.
I helgen ska vi förhoppningsvis röja i källaren och kasta saker vi inte behöver. Ska bli så skönt o rensa ut lite saker. Behövs verkligen.

Inga kisse bebisar har kommit än. Men det är ju beräknat till nu i helgen som dem tror i allafall. Men skulle inte förvåna mig om det inte blir i helgen. Vi får se när det blir. Dem kommer väl när dem känner sig redo.

Jag ramlade i Torsdags och fick ett jack under ögat. Har nog glömt skriva det. Så Oskar fick plåstra om mig. Vi hade såna här strip hemma som vi satte dit. Både jag och Oskar bedömde att det inte behövde sys. För det slutade blöda ganska snabbt och var inte så jätte djupt jack. Har även en stor kompress över. Så det ser inte klokt ut.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ska iväg på uppfödarutbildning ikväll.

/Annis

kattförlossning på gång snart?

Ja, jag tror att det är på gång att föda snart för lilla Missan. Började ta tempen på henne igår och först så hade hon 39,3 i temp vilket är normalt. Senare på kvällen hade den gått ner till 38,3 och nu idag har hon 37,8. Och när tempen går ner till 37,5 så brukar förlossningen ske inom 12-24 timmar. Så vi får se.

Så nu kommer hon få sova i vårat sovrum på nätterna så man har koll på henne. Jag har även lånat en baby watch? eller vad det heter. Såna man har till små bebisar så man hör när dem skriker. Jätte bra faktiskt.

Nu ska jag fortsätta packa här hemma. För flytten är beräknad att ske i mitten på Maj.

/Annis

Presenter

Ja, Meningen var ju att jag skulle lagt ut mina presenter för flera dagar sen. men har kommit annat emellan. Här kommer dem i allafall.



Den här fina råsaftpressen fick jag av Oskar, Oskars mamma och pappa. Den här hade jag önskat mig jätte mycket och ville verkligen verkligen ha. Trodde faktiskt inte jag skulle få den. Men det fick jag. Man kan pressa både frukter och grönsaker. Och det blir supergod juice.


Den här karaffen fick jag av Oskars mormor och morfar. Jättefin.


Den här köksvågen fick jag av Mamma och Roger. Kan även sättas upp på väggen och användas som klocka.


Av min syster Maria fick jag en ljuslykta, en tvål och en badbomb. Luktar jätte gott. Lägger in en extra bild på tvålen.


Tyckte den här bilden blev bättre på tvålen =)


Den här fina blomman fick jag av Oskars faster med familj

Tackar så mycket för alla fina presenter!

Kramar /Annis


Födelsedags firandet i helgen

I lördags så kom mamma, Roger, Nova och min syster. Vi åt tårta och hade det trevligt. Och i söndags så fick vi ännu mer främmande. Oskars föräldrar och syskon, hans mormor och morfar, hans faster och hennes man och deras son. Då blev det ännu mera tårta.


En av tårtorna jag beställde.


 Schwartzwaldstårta. Detta var andra tårtan. Den glömde jag ta kort på så detta är en lånad bild.

Båda var supergoda. Och såklart helt glutenfria =)

På lördagen räckte det med en tårta och då åt vi den som är på första bilden. Igår hade vi två tårtor eftersom det var mer folk här då. Då blev det den på den första bilden och Schwartzwaldstårtan.


Försökte ta en bra bild på rosen som var på den ena tårtan. Men blev inte så bra. Men fin var den. Skulle lägga in en till bild på den men gick inte.
Försöker imorgon igen.

Då kommer även bilder på mina presenter. Det är så segt att ladda upp bilder så orkar inte nu. Är för trött. men det har varit en bra helg. Fick super bra presenter. Speciellt en som jag önskat mig länge och som jag verkligen verkligen ville ha och som jag inte trodde jag skulle få. Men det fick jag =)

Nu är det natti natti för mig.

/Annis











Rubrik?

Hinner sitta vid datorn en stund innan det kommer besök. Har hunnit dammsuga, hämtat tårtrona och gjort mig iordning. Så nu är man sminkad och klar. Oskar diskade.

Bilder på tårtorna kommer imorgon kväll. Jätte fina. Kände att jag inte orkade baka själv i år. Ibland måste man ju få unna sig tårtor som är bakade på bageri. Dem blir ju så mycket bättre än mina.

Ska gå ut med vovvan snart.

/Annis


Min födelsedag!

Idag fyller jag 26 år. Så Grattis Grattis till lilla mig!

Återkommer imorgon kväll för hinner nog inte skriva nåt mer idag. Har fullt upp med att fixa tills det kommer främmande.

Ha det bra!

/Annis

Jag är riktigt trött

Jag är riktigt trött idag. Snart ska jag iväg till vårdcentralen. Har ju såna problem med mina fötter. Ibland kan jag inte gå på dem utan måste gå på tårna. kan liksom inte sätta ner hela foten. Skit jobbigt.
Får se vad dem säger.

Sen iväg till apoteket och sen vara barnvakt. Sen ikväll blir det lugn tv kväll. Är en massa på tv, Halv åtta hos mig, bilförarna och lyxfällan.
Sen blir det nog sova efter det. Imorgon blir det att städa sovrummet.

Om två dagar fyller jag år.



Jag



Jag



Lilla söta Tindra

/Annis

Fullspäckad dag

På förmiddan städade jag vardagsrummet ordentligt. Dammade, dammsög och skurade golvet. Sen på eftermiddan kl. 17.00 så var jag på utbildning på östgöta brandstodsbolag angående min bilförsäkring. Om man går en sån utbildning så sänker dem bilförsäkringen, vilket är toppen bra. Temat på utbildningen var alkohol och bilförsäkring. Sen fick man även skriva på ett kontrakt där man lovar att aldrig köra rattfull. Och det var ju inga problem för jag kommer ALDRIG köra bil om jag druckit alkohol.

Så om ni har Östgöta branstodsbolag/Länsförsäkringar som bilförsäkring så rekommenderar jag att ni ska gå på detta. Det var intressant och nyttigt. Man fick lära sig väldigt nyttiga saker om bilförsäkring som man själv kanske aldrig tänker på.
Tog bara 1½ timme. Så det är värt att gå.

Så redan imorgon kommer den sänkas =) Trodde inte det skulle gå så fort men han som hade hand om det här skulle registrera alla som skrivit på kontraktet redan imorgon.

Sen i allafall efter det så träffade jag syrran på stan, så vi gick och fikade och satt och pratade en stund. Det var jätte trevligt =)
 
Just ja innan jag träffade syrran så gick jag till clas ohlson och handlade lite trädgårds grejer som kommer behövas nu när vi flyttar till hus.

Nu ska jag titta på film och ta det lugnt. För imorgon blir det också fullspäckat schema.

/Annis

Uppfödarutbildning

Nu ska jag snart iväg på uppfödarutbildning i Linghem. Ska bli spännande. Det är sex olika utbildningar och detta är den första. Valpning heter den.
Bra att gå utbildning så man vet lite om det sen när vi ska ta valpar efter Tindra om nåt år.
Så jag är inte hemma förrän sent sen. kanske runt 22.30 tiden.

Ska iallafall bli skönt att komma iväg en stund.

Detta är boken som jag beställt som ska med idag.


(Inte så bra bild)

Det är sammanlagt sju olika böcker som man ska ha. En bok till varje kurstillfälle. Det är sex kurser men sju böcker. Men den sjunde boken var väl en sammanfattande bok där det stod lite om varje bok i eller nåt.

/Annis


Rosa = coolt

Städar och färgar min lugg rosa.



Jag är en sån här person som vill testa nya saker. Får se hur det blir.

Nä, nu måste jag skölja ur färgen.

Ha det bra!

/Annis


Packning och städa

Har redan börjat packa :P Jag tycker det är bäst att packa i tid. Tycker inte om att stressa och börja packa i sista minuten. Packar sånt vi inte behöver just nu.
Sen är det ju även dags att börja dammsuga och skura golven eftersom att jag fyller år nästa lördag och då kommer det gäster. Måste ju va lite fint.

Jag har faktiskt varit duktig. Har rensat ur garderoben och även lite som låg i källaren. Så två soppsäckar med kläder blev det som ska kastas. Sen har jag även lite som ska säljas.
Har även rensat på papper och annat skit och det blev en soppsäck.

Nä, nu ska jag fortsätta här.

/Annis

Kattungar

Ja, om det är nån som är intresserad av att köpa kattungar sen när det är dags så säg bara till. Går att tinga. Mindre än en månad kvar tills dem ska födas =)

Även världens finaste katt mamma är till salu




Hej hopp!

/Annis

Härlig dag!

Vi har ju tittat på huset och gården idag. Huset var jätte fint. Det är fyra sovrum på övervåningen och på nedervåningen är det kök + matplats, vardagsrum med en kamin och ett badrum. Ska bli skit mysigt att elda på kvällarna i kaminen, när det är kallt ute såklart.
Även en altan fanns. Och ganska stor trädgård.
Inte alls så jätte långt till sjön heller.

Det verkar toppen. Vi skulle tänka tills imorgon men som sagt så kommer vi säga ja. Så han börjar väl jobba där i mitten av Maj. Så det är bara börja att packa och säga upp den här lägenheten.

Förresten så ska det bli super skönt med diskmaskin nu som det finns där. Och att vi även kan koppla in våran tvättmaskin. Visserligen fanns det redan en där men tror vi tar våran. Även torkskåp fanns.

Början på ett nytt liv!

Ska försöka bli trött nu så jag kan sova.

Förresten, nån som kan byta drivknutar på bil? Vore super

/Annis


Titta på huset idag

Imorrn/idag kanske jag ska skriva, bär det iväg till Linköping eller strax utanför för att titta på huset och prata med killen där, även titta på gården där Oskar eventuellt ska jobba. Ska bli spännande.
Så önska oss Lycka till!
Återkommer imorrn när vi vet mer om hur det blir.

Natti natti

/Annis

Solresor

Solresor söker resereportrar. Skulle vara helt underbart att få upptäcka nya resemål. Bara få vara med sin familj eller kompisar och umgås och ha det bra. Men även då blogga om den fantastiska resan och visa bilder.

Har bara varit utomlands en gång i mitt liv. Så det skulle jag tycka var helt underbart om jag blev vald. Jag har anmält mig så gör det ni också. Senast den 18 April.

Allt man behöver är en laptop, digitalkamera och en blogg.

Kika in här och anmäl er Här

/Annis






Spillkråka

Hmm...Kom inte på nån annan rubrik, så skrev det första jag kom och tänka på, hahaha

Idag är jag glad. Oskar ska eventuellt börja på ett annat jobb på en gård och göra olika saker bla, hjälpa till med djuren där och om han nu ska börja där (som det verkar så blir det så) så får vi även hyra ett hus av han som har hand om gården =) Huset har 6 rum och ligger 100 meter från en sjö. Jag är så glad.
Det innebär också att Oskar kommer komma hem och äta lunch eftersom att huset ligger på den gården han ska jobba på.

Visserligen kommer vi bli Linköpingsbor. Ligger ca 3,5 mil utanför Linköping. Men vad gör det? När man får hyra ett hus som vi har velat väldigt länge nu. Så får man dessutom tillgång till bad. Huset kostar bara 4000 i månaden.

Vi ska dit på lördag och titta på huset och prata lite med honom. Men det verkar positivt. Nu får vi bara hoppas.

Nu snart hoppa i säng, ska upp tidigt imorgon. Ska till Linköping och klippa mig.

/Annis

Glad påsk!

Glad påsk på er allla!

Hoppas ni får en riktigt bra påsk!

Kramar Annis


17 dagar kvar

Tills jag fyller år. Alltså den 17 April. Men vet inte om jag ska fira min födelsedag. Det är ju inte roligt när en viss person inte brukar höra av sig. Och inte ens vill komma och fika.
I såfall vill jag beställa tårta i år. Orkar inte stå och baka varje år. Inte själv i allafall.
Men det visar sig hur det blir.

Alltid får man ångest över födelsedagar och julafton o så. Men men

Hei sitten (Hej då, på Finska)


/Annis

Tidig morgon

Tidig morgon idag. Gick upp 6.30. Dels för att jag snart ska iväg till vårdcentralen och träffa en läkare som ska skriva lite intyg till försäkringskassan. Så var tvungen att gå ut med hunden o lite andra saker innan. Nu sitter jag här och är nästintill färdig. Oftast går jag upp alldeles för tidigt när jag ska iväg nånstans. Men det är väl bättre det.

Sen är det barnvakt som gäller. Sen får jag ta påskledigt.

Faan vad Missan äter. Hon är hungrig hela tiden. Hon äter mängder med mat fast hon är så liten. Men det blir väl så om man har bebisar i magen kanske?
Men hon är så go ;)

Igår så tränade jag Functional moves. Jobbigt kan jag säga, men så jävla bra träning för kroppen. I måndags tränade jag Box & kick 90 min. Vilket pass. jag fick ju boxa med tränaren, eftersom jag inte hade nån att boxa med, vi var en för mycket. (man ska vara två och två) och så var det första gången för mig. Var helt slut efteråt. Han körde med mig kan jag lova.
Det värsta är att när jag tränar så tappar jag aptiten. Man ska väl snarare bli hungrig?

Nu ska jag göra mig klar.

/Annis


RSS 2.0